Integratie van Google Apps in jouw website

Google heeft enkele interessante toepassingen die heel handig zijn om jouw website of bedrijf te promoten. Om gebruik te kunnen maken van één van deze apps heb je sowieso een account nodig. Wij kunnen deze account voor jou aanmaken alsook alle gewenste toepassingen opzetten en integreren in jouw website.

Hieronder enkele van de meest gebruikte toepassingen:

Google Maps

Google mapsGoogle maps is ideaal om jouw bedrijf gratis te promoten en vindbaar te maken voor de hele wereld. Eerst plaatsen we je bedrijf op Google Places, na verificatie zal de locatie en bijkomende gegevens (bijvoorbeeld openingsuren) van jouw bedrijf ook op Google Maps gepubliceerd worden. Wij kunnen deze interactieve kaart met jouw locatie uiteraard ook in je website integreren.

 

Google Analytics

Google AnalyticsGoogle Analytics is eveneens een gratis dienst die je toelaat om de statistieken van jouw website bij te houden en gedetailleerd weer te geven. Via deze statistieken kom je op een vlotte manier te weten:

  • Welke pagina's worden meest bezocht?
  • Hoeveel bezoekers heeft mijn website?
  • Waar komen mijn bezoekers vandaan?
  • Hoe lang blijven de bezoekers op mijn site?
  • Op welke zoekwoorden wordt mijn website gevonden?

Je ziet bijvoorbeeld ook hoe de bezoekers op je site terechtkomen. Al deze zaken kunnen belangrijke gegevens opleveren over de vindbaarheid van je site in de zoekmachines en helpen bij het optimaliseren van je website.

Picasa

Google PicasaOok Picasa is een gratis service waarbij je je foto's kunt uploaden en in albums op het internet kunt plaatsen. Je krijgt 1Gb ter beschikking, dit is voldoende om zowat 4000 foto's online te plaatsen. Hiermee spaar je uiteindelijk ook heel wat webruimte uit. Wij kunnen jouw Picasa webalbums koppelen of zelfs een diavoorstelling integreren in je website.

Je kunt bij ons trouwens ook steeds terecht voor opleidingen over deze toepassingen en het gebruik ervan.

Heb je nog een vraag over de integratie van Google Apps in jouw website, aarzel dan niet om ons te contacteren.